YEŞİLHİSAR'IMIZ DOĞALGAZ'A KAVUŞTU

4 Ağustosta Temel Atma Törenini Gerçekleştirdiğimiz Doğalgaz Çalışmasının bugün Doğalgaz Verme Törenini gerçekleştirdik.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdiğimiz Doğalgaz Verme Törenine Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet ÖZHASEKİ, Kayseri Valimiz Sn. Süleyman KAMÇI, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mustafa ÇELİK, İlçe Kaymakamımız Sn. Onur YILMAZER, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Kayseri Milletvekilimiz Sn. Taner YILDIZ, Milletvekillerimizden Sn. İsmail Tamer, Sn. Hülya NERGİS, Kayseri Gaz Genel Müdürü Sn. Hasan Yasir BORA, Belediye Meclis Üyelerimiz ve ilçe protokolü katıldı. Törende Konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ; " Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı günlerinin yaşandığını kaydetti. Özhaseki, “Hükümet dönemimiz Cumhuriyet tarihinin en zor dönemi olmasına rağmen, en zor günlerini geçirmemize rağmen, gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından envai çeşit kötülüklere rağmen başarılarla dolu. Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri ve en güzel coğrafya ama birde dezavantajı var. Bu coğrafyanın altıda biraz hareketli, üstü de hareketli. Alt tarafta depremsellik var. Son 100 yıl içerisinde bu ülkede 6 ve şiddeti üzerinde tam 56 kez tekrarlanmış. Kaybımız 100 bin kişi. Maddi olarak 100 milyar dolardan fazla kaybımız var. Bu coğrafya böyle, bunu bilmemiz lazım. Buna göre hareket etmemiz lazım. Onun için şehirciliğin kurallarını yeniden oturtmaya çalışıyoruz. Tüm Türkiye’de kentsel dönüşümü en hızlı şekilde bakanlık olarak yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını kaydeden Bakan Özhaseki, “Bu coğrafyanın üstü de hareketli. Fitne odakları durmuyor. İçeride fıkır fıkır kaynadığı gibi dışarıdan da acayip destekler alıyor. Bütün bu oyunları seyredip ‘Ne yapalım, güçlü ülkeler böyle olsun istiyorlar mı’ diyeceğiz. Sadece seyir mi edeceğiz? Bu oyunlarını bozmayacak mıyız? Onlar istiyorlar ki, eski Türkiye gibi biz emir verelim, siz hazır ola geçin, ne diyorsak yapın. Yoksa ekonomik olarak boğarız, başka işlerini engelleriz diyorlar. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye’nin başındaki insan eski liderler gibi değil. Artık Amerika’ya gidip hazır ol da duran insanlar yok artık” diye konuştu.

Belediye Başkanımız Sayın Abdulkadir AKDENİZ ise yaptığı konuşmada İlçemizin Doğalgaza kavuşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti; "Bugün Yeşilhisar’ımız için gerçekten tarihi bir gün. 2014 yılından beri taleplerimizi ilettiğimiz doğalgaz açılışı için bugün buradayız. Yıllardır özlemini çektiğimiz Doğalgaz’a kavuştuk. İlçemizin doğalgaza kavuşmasında büyük emekleri olan Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet ÖZHASEKİ olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mustafa ÇELİK'e, Bölge Milletvekillerimize, Kayseri Gaz Genel Müdürümüze sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Ağustos ayında temel atma törenini gerçekleştirmiştik, hamdolsun dört ay gibi kısa bir sürede ilçemizi doğalgaza kavuşturduk. Bugün Değişmenin gelişmenin ve halkımızın ihtiyacı olan enerjiyle sizi buluşturmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Her alanda büyük çalışmalarımız var. Bu ilçenin daha ileriye gitmesi için tüm hedeflerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. İnşaat alanında, Enerji nakil hatlarının yeraltına alınmasında, dere ıslahlarında, parklarında bahçelilerinde kısacası aklınıza gelen her noktada Belediyemizin gayretini görebilirsiniz. Yeşilhisar her şeyin en iyisine layık, bu topraklar üzerinde yaşayan hemşehrilerim hizmetin en kalitelisini hak ediyor. Bu güzel günde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

• YEŞİLHİSAR'IMIZ DOĞALGAZ'A KAVUŞTU